وزیر صمت در آخرین روزهای فروردینماه 1403، از امیدواری به واردات خودروهای دستدوم در سال 1403 خبر داد. به گفته «عباس علیآبادی»، برنامه واردات خودروهای دستدوم در قانون بودجه 1403 نیز تعریف شده است.
طرح واردات اتومبیلهای کارکرده یکی از طرحهای پرسروصدای سال گذشته بود که با وجود تبلیغات فراوان، هنوز نتیجه آن در بازار ملموس نیست. درنهایت نیز واردات اتومبیل کارکرده از منابع خارجی منتفی شد و این کار از طریق واردات خودروهای خارجی مناطق آزاد کشور صورت میگیرد. بهعبارتی، خودروهای خارجی موجود در مناطق آزاد کشور به بازار داخلی سرریز میشوند و بهجای آن، خودروهای جدیدی وارد مناطق آزاد خواهند شد.
علیآبادی افزود: «آییننامه مربوطه تنظیم شده و کار از طریق مسیر مناطق ویژه درحال انجام است. بازبینی در آییننامه مربوطه درحال انجام است. انشاءالله با کمترین عارضه و مشکل این کار انجام خواهد شد.»
واردات خودروهای دستدوم؛ راهی برای ایجاد توازن در بازار
بازار خودروی کشور پس از ممنوعیت واردات خودرو در سال 1398، وارد شرایطی بحرانی شد. قیمت خودروهای خارجی طی چند سال گذشته بهشدت افزایش یافت، چرا که واردات خودروهای خارجی به کشور ممنوع شده بود. اثرات ناشی از این وضع به بخشهای دیگر بازار نیز سرایت کرد؛ درنتیجه قیمت خودروهای داخلی و چینی نیز به پرواز درآمد.
بالاخره پس از چند سال ممنوعیت واردات، در سال 1402 خودروهای خارجی بهصورت بسیار محدود وارد بازار ایران شدند. بااینحال، واردات اندک ده هزار خودرو در سال نمیتوانست تأثیرات جدی بر بازار و نرخها داشته باشد. تا پیش از ممنوعیت واردات اتومبیل به کشور، سالانه حدود 40 الی 50 هزار دستگاه خودرو خارجی به کشور وارد میشد. دولت اکنون تصمیم گرفته است تا از طریق عرضه خودروهای مناطق آزاد به درون کشور، کمبود ناشی از واردات خودروهای صفرکیلومتر را جبران کند؛ موضوعی که هنوز به حقیقت نپیوسته است.
منبع : دیجیاتو
مدیر
۱۴۰۳/۰۲/۰۲